Младоженците са от Ловеч и Плевен и учат в Германия, но избрали да си кажат „да” точно тук - в троянския Музей на занаятите, омагьосани от атмосферата на музейната експозиция


В СЪБОТА, 30 ЮЛИ, 2011 ОТ 17:00 Ч., уникалният троянски Музей на занаятите (МНХЗПИ) ще бъде домакин на едно красиво и много важно събитие. Младите влюбени Мария Георгиева и Веселин Йорданов, и двамата студенти в Германия, са избрали да си кажат „да” точно тук – сред декорите на централната музейна експозиция. Организацията на сватбеното тържество е поверена на известна агенция, която ще се погрижи и за най-дребния детайл.

МЛАДОЖЕНЦИТЕ СА ОТ ЛОВЕЧ И ПЛЕВЕН, а „троянската връзка” станала чрез булката Мария, която е живяла със семейството си 6 години в нашия град. Решението да се врекат на необичайното място пък взели в началото на годината, когато посетили троянския Музей и се прехласнали по изящната и заредена с много духовност обстановка. Първоначално избрали за сватбения си ритуал живописното дворче пред малката музейна сграда (бившия турски конак); но после останали омагьосани от атмосферата на експозицията в централната музейна сграда и Мария била категорична – там ще е.

ДОМАКИНИТЕ ОТ МУЗЕЯ също подготвят приятни изненади за двойката, пазени в тайна. Но се знае, че в ритуала ще „участват” ценни експонати от музейния фонд, което без съмнение ще придаде допълнителна уникалност и дълбочина на събитието. След официалната церемония ще бъде направена фотосесия на младото семейство в музейната обстановка. От своя страна Мария и Веселин са заявили, че ще направят дарение на Музея на занаятите - за закупуване на книга с голяма историческа стойност.


Мария и Веселин „повлякоха крак” и  след тях в музея сключиха брак:

***

На 20.11.2011 г. Илия Иванов Събев и Гена Михайлова Микова. Той от Троянско, тя от София.

***

На 08.07.2012 г. Деница Антонова Димитрова от Плевен и Венцислав Младенов Петров от Видин, които живеят в София решиха да се оженят в Музея на занаятите.

***

На 01.06.2013 г. ще се случи поредното хубаво събитие.


Желанието на хората да преживеят един от важните дни в живота си точно в нашия музей е най-висока степен на оценка. Защото тук е красиво, уютно, различно. Човек се усеща близко до корените си и след сакралното „да” е готов да полети.

                                                                                                                        в-к „ Троян 21”, юли 2011 г.

сватбите в музея